juleforberedelser - bagværk ;-)
+3
Na´Zyia
Lizzie
Miss Ronski's
7 deltagere
Side 1 af 2
Side 1 af 2 • 1, 2
juleforberedelser - bagværk ;-)
Hvad plejer du at bage til jul ??? - hvis du altså bager......
Jeg bager vaniliekranse og pebernødder.
især pebernødderne er efter en SUPER god opskrift, som virkelig smager af noget:
Pebernødder:
250g mel
100 g smør eller margarine
175g sukker
1 æg
2 spsk fløde
½ tsk peber
½ tsk ingefær
½ tsk nelliker
½ tsk kanel
1/8 tsk hjortetaksalt
Mel, hjortetaksalt, og krydderier sigtes sammen,
Fast koldt smør eller margarine hakkes i,
Sukker og æg røres til æggesnaps hvori fløden blandes,
Melet samles med æggesnapsen og dejen æltes godt sammen og trilles i fingertykke stænger, uskæres og trilles til kugler.
Bages i forvarmet ovn 180 grader i ca 10 minutter
velbekomme :mc2:
PS: hvis du har en ynglingsopskrift, må du gerne sætte den ind i denne tråd :;hoho;:
Jeg bager vaniliekranse og pebernødder.
især pebernødderne er efter en SUPER god opskrift, som virkelig smager af noget:
Pebernødder:
250g mel
100 g smør eller margarine
175g sukker
1 æg
2 spsk fløde
½ tsk peber
½ tsk ingefær
½ tsk nelliker
½ tsk kanel
1/8 tsk hjortetaksalt
Mel, hjortetaksalt, og krydderier sigtes sammen,
Fast koldt smør eller margarine hakkes i,
Sukker og æg røres til æggesnaps hvori fløden blandes,
Melet samles med æggesnapsen og dejen æltes godt sammen og trilles i fingertykke stænger, uskæres og trilles til kugler.
Bages i forvarmet ovn 180 grader i ca 10 minutter
velbekomme :mc2:
PS: hvis du har en ynglingsopskrift, må du gerne sætte den ind i denne tråd :;hoho;:
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Vil du ikke sende nogle pebernødder til mig? Dem æder jeg mig fed i hver jul.. :)
Jeg bager ikke selv, da jeg slet ikke dur til det.
Jeg bager ikke selv, da jeg slet ikke dur til det.
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
jo da - bare jeg ikke får klager over, at du sidenhen har taget et kilo på
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
ja god idet - men for at det skal virke som god reklame for mig, og jeg skal gøre business ud af det, - så skal du være kuglerund på efter-billedet, så folk kan se at de var smadder go'e
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Send også gerne til mig, så er jeg fri for selv at bage :hehe: Hvad jeg nu heller ikke plejer at gøre ;)
Na´Zyia- Moderator
- Frosset :
Antal indlæg : 4498
Medlem siden : 16/08/09
Geografisk sted : Aalborg
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Jeg plejer kun at koge klejner og så bager vi nogle petit fours af kransekagedej. De sidste hjælpes vi ad med for det er et stort arbejde. Vi har lige pyntet dem i aften, og så skal de i fryseren indtil jul. Brune kager og pebernødder plejer vi at købe. Men "Plejer" er afgået ved døden, for jeg har udviklet fødevare intolerans og kan ikke længere tåle gluten og mælkeprodukter. Så i år må jeg bage selv hvis jeg vil have jule småkager. Det bliver spændende om det er spiseligt, - eller
Alicia- Kat-Danmark´s Æresmedlem *
- Frosset :
Antal indlæg : 1030
Medlem siden : 11/10/09
Geografisk sted : Havndal, 25 km nord for Randers
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Alicia: Uhmmmmm petit fours ... love it :weee:
- og du siger da noget - jeg burde da også koge klejner
Det er da surt med fødevare intolerans - me jeg tror da at det du kan bage selv smager helt fint....
- og du siger da noget - jeg burde da også koge klejner
Det er da surt med fødevare intolerans - me jeg tror da at det du kan bage selv smager helt fint....
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Miss Ronski's skrev:Hvad plejer du at bage til jul ??? - hvis du altså bager......
Jeg bager vaniliekranse og pebernødder.
især pebernødderne er efter en SUPER god opskrift, som virkelig smager af noget:
Pebernødder:
250g mel
100 g smør eller margarine
175g sukker
1 æg
2 spsk fløde
½ tsk peber
½ tsk ingefær
½ tsk nelliker
½ tsk kanel
1/8 tsk hjortetaksalt
Mel, hjortetaksalt, og krydderier sigtes sammen,
Fast koldt smør eller margarine hakkes i,
Sukker og æg røres til æggesnaps hvori fløden blandes,
Melet samles med æggesnapsen og dejen æltes godt sammen og trilles i fingertykke stænger, uskæres og trilles til kugler.
Bages i forvarmet ovn 180 grader i ca 10 minutter
velbekomme :mc2:
PS: hvis du har en ynglingsopskrift, må du gerne sætte den ind i denne tråd :;hoho;:
Jeg har et spørgsmål! Hvordan laver du vanilekranse?
Kan bare ikke finde ud af og få dem pæne'' De bliver så smatte når de kommer på bageparpiret'' og ser ikke pæne ud'' Nogen god ide hvordan jeg kan gøre det bedre?? Og måske en god opskrift du har??
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Du får lige min gamle (fra mormors tid) opskrift på vaniliekranse her:
500g mel
375g margarine
250g sukker
1 æg
korn af 1 stang vanilie
125g fint hakkede mandler
1 knivspids hjorttaksalt
Mel og margarine blandes sammen
sukker og æg piskes sammen hvori vanilie og hjorttaksalt tilsættes
øvrige ingredienser tilsættes og det heles bandes sammen til en fast masse.
Stil det gerne i køleskab i nogle timer - men dejen skal helst være lidt tempereret når det køres igennem "kødmaskinen" (som jeg bruger) - og laves til lange stjerneformede stænger.
Stængerne skæres i passende stykker og laves til kranse i passende størrelser.
De flader ikke ud men bliver ganske pæne :-)
God fornøjelse
500g mel
375g margarine
250g sukker
1 æg
korn af 1 stang vanilie
125g fint hakkede mandler
1 knivspids hjorttaksalt
Mel og margarine blandes sammen
sukker og æg piskes sammen hvori vanilie og hjorttaksalt tilsættes
øvrige ingredienser tilsættes og det heles bandes sammen til en fast masse.
Stil det gerne i køleskab i nogle timer - men dejen skal helst være lidt tempereret når det køres igennem "kødmaskinen" (som jeg bruger) - og laves til lange stjerneformede stænger.
Stængerne skæres i passende stykker og laves til kranse i passende størrelser.
De flader ikke ud men bliver ganske pæne :-)
God fornøjelse
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Mange tak den skal jeg prøve :jubel: Og så lige vende tilbage når jeg har prøvet den... Tak tak
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Ja tak - det ville være dejligt.....
Jeg har hørt at nogen udelader mandler,... men så ved jeg altså ikke liiiige hvordan de smager...
Jeg har hørt at nogen udelader mandler,... men så ved jeg altså ikke liiiige hvordan de smager...
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
God fornøjelse :-)
HOV - jeg glemte at skrive, at de skal bages ved 170 grader i 10 minutter.....
HOV - jeg glemte at skrive, at de skal bages ved 170 grader i 10 minutter.....
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Ja, her i huset er der ikke rigtig jul hvis der ikke er kogt klejner. Både min mand og mine drenge er vilde med klejner.
Alicia- Kat-Danmark´s Æresmedlem *
- Frosset :
Antal indlæg : 1030
Medlem siden : 11/10/09
Geografisk sted : Havndal, 25 km nord for Randers
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Alicia: sætter du ikke lige din opskrift på klejner ind her.... jeg har ingen opskrift, men ku' godt tænke mig rigtig god een....
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Jo da, den kommer her...
Klejner
Arbejdstid: ca 1½ time
dejens hviletid: mindst 2 timer ( i køleskab)
500 g mel
150 g smør
revet skal af 1 citron (kan udelades)
175 g sukker
3 æg
3 spsk fløde.
Til kogning: Palmin, svinefedt eller olie. Jeg bruger palmin. Fortsættes..
Klejner
Arbejdstid: ca 1½ time
dejens hviletid: mindst 2 timer ( i køleskab)
500 g mel
150 g smør
revet skal af 1 citron (kan udelades)
175 g sukker
3 æg
3 spsk fløde.
Til kogning: Palmin, svinefedt eller olie. Jeg bruger palmin. Fortsættes..
Alicia- Kat-Danmark´s Æresmedlem *
- Frosset :
Antal indlæg : 1030
Medlem siden : 11/10/09
Geografisk sted : Havndal, 25 km nord for Randers
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt reven citronskal og sukker. Bland æg og fløde i og ælt hurtigt dejen sammen. Læg den koldt mindst et par timer, men gerne til næste dag.
Rul dejen ud og skær den i strimler på 3x10 cm (eller lidt større) med en klejnespore (eller en kniv). Lav en ridse midt i hver dejstrimmel. Træk den ene dejende gennem ridsen og form til klejner.
Varm fedtstoffet i en gryde. Når en franskbrødsterning, 1x1 cm, bliver gylden på 1 minut, er frdtstoffet klar. Kog klejnerne nogle stykker ad gangen (3-4 stk)- gyldne i det varme fedtstof. Læg dem på fedtsugende papir. Lad klejnerne blive helt kolde, før de lægges i dåse med tætsluttende låg. De kan også fryses, hvis de skal holde sig friske længe.
GOD FORNØJELSE
Rul dejen ud og skær den i strimler på 3x10 cm (eller lidt større) med en klejnespore (eller en kniv). Lav en ridse midt i hver dejstrimmel. Træk den ene dejende gennem ridsen og form til klejner.
Varm fedtstoffet i en gryde. Når en franskbrødsterning, 1x1 cm, bliver gylden på 1 minut, er frdtstoffet klar. Kog klejnerne nogle stykker ad gangen (3-4 stk)- gyldne i det varme fedtstof. Læg dem på fedtsugende papir. Lad klejnerne blive helt kolde, før de lægges i dåse med tætsluttende låg. De kan også fryses, hvis de skal holde sig friske længe.
GOD FORNØJELSE
Alicia- Kat-Danmark´s Æresmedlem *
- Frosset :
Antal indlæg : 1030
Medlem siden : 11/10/09
Geografisk sted : Havndal, 25 km nord for Randers
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Uhmm klejner
Missis F- Kat-Danmark´s Æresmedlem *
- Frosset :
Antal indlæg : 1127
Medlem siden : 02/09/09
Geografisk sted : København
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Så har jeg kogt klejner, og hvor pæne de er, kan så diskuteres
- og smagen - den melder jeg tilbage om, når de lige har "trukket" i en dags tid :jubel:
- og smagen - den melder jeg tilbage om, når de lige har "trukket" i en dags tid :jubel:
Sv: juleforberedelser - bagværk ;-)
Jeg kan så lige fortælle jer alle,at Pebernødderne er goooooode
Det samme er vaniliekransene og Klejnerne
Tak for sidst Miss Ronski's ... og tak
:628381sgbww5d3
Det samme er vaniliekransene og Klejnerne
Tak for sidst Miss Ronski's ... og tak
:628381sgbww5d3
Na´Zyia- Moderator
- Frosset :
Antal indlæg : 4498
Medlem siden : 16/08/09
Geografisk sted : Aalborg
Side 1 af 2 • 1, 2
Side 1 af 2
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum