At rejse med kat

Go down

At rejse med kat

Indlæg by sofiekdk on Søn 24 okt - 22:18

Er ny på siden, men mangler nogle gode råd.

Vi har to dejllige han katte på hver 8 år, der hele livet har været inde katte og kun flyttet en enkelt gang i deres liv for godt et halvt år siden. Flytningen gik okay, da det kun var en køretur på omkring 4 minutter væk fra hvor vi tidligere boede. Nu står vi overfor en væsentlig længere flytning, nemlig hele vejen til Spanien til Marts 2011.

Vi har dog et problem med den ene kat som er fuldstændig paniks bange for at køre i bil ligemeget hvad vi gør. Han blev taget fra sin mor lidt for tidligt, da han blev fundet inde på hovedbanegården som meget lille killing og er derfor meget knyttet til os som ejere/forældre ;) Han blev kørt til dyrelæge som lille da han skulle kastreres, hvor det gik okay med at køre med ham, men efterfølgende er han blevet fuldstændig panisk hver gang han kommer ud i bilen og vi har måtte opgive at tage ham til dyrlæge og istedet fået dyrlægen til at komme på hjemmebesøg.

Han har intet problem med at komme ned i diverse kasser, tasker, poser eller hvad han elsker at kravle ind i og vi kan løfte rundt på ham både ude og inde ligeså tosset vi vil, men så snart han kommer ud i bilen og dørene bliver lukket starter panikken. Han miaver meget klagende, nærmest grændende og ikke irriteret eller surt. Han halser efter vejret og hyperventilirer, han tisser i kassen af ren skræk og nogle gange også afføring og får fråde ud af munden. Vi har forsøgt at have ham frit i bilen (sidde og holde ham) og have ham i bur helt dækket til, men intet hjælper.

Hvad skal vi gøre? Vi er IKKE interesserede i at finde et andet hjem til ham eller på anden måde miste ham, da vi virkelig elsker vores katte og hvis ikke han kan komme med må vi desværre lade vær med at flytte, hvilket også ville være rigtig ærgeligt når vi har drømt om det og planlagt det rigtig lang tid efterhånden. Turen vil tage ca. 6 timer fra han kommer ind i buret til han er fremme i det nye hus.

Håber i vil komme med seriøse råd eller henvise os til nogle som i måske tror ved noget om det. Hvad enten det er træning eller medicinering.

Mvh. Sofie

sofiekdk
Killing

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 1
Medlem siden : 24/10/10
Geografisk sted : Gilleleje

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: At rejse med kat

Indlæg by Lylle My on Man 25 okt - 16:35


Uha... Dén er godtnok svær. HMM Han har jo en rigtig god grund til at være blevet bange for at køre i bil.

Det eneste råd jeg kan komme på, er at investere en MASSE tid og arbejde i at træne ham langsomt op i en halv times tid hver dag... måske starte med at putte ham i transportskassen og sætte jer ind i bilen sammen med ham uden at lukke dørene eller starte bilen - og bare sidde og hygge jer med ham derinde... Når han så har vænnet sig til den daglige hyggetur i en åben bil og er helt afslappet derinde, kan i gå videre til engang imellem at lukke dørene et kort øjeblik, mens i sidder derinde.

Når han så har vænnet sig til dét, kan i prøve at starte motoren et kort øjeblik og slukke den igen... gerne flere gange under hver træningstime.

Når han igen er afslappet, kan i køre bilen en enkelt meter frem og stoppe igen... Til at begynde med ikke længere - han skal ikke kunne nå at blive bange... og først i dét øjeblik, han overhovedet ikke har noget imod at bilen begynder at køre, kan i gradvis gøre turen længere. Selv, hvis det tager en måned at nå så langt, at i kan køre en tur på 10 meter, vil det være en succes, så længe han ikke bliver bange... og bliver han det, går i bare et par skridt tilbage i hans træning og starter dérfra igen... Der er jo stadig nogle måneder at løbe på, så det BURDE kunne lade sig gøre - med masser af arbejde og endnu mere tålmodighed.
heat
Jeg har ikke rigtigt nogen erfaring med afslappende medicin til katte, men det er der måske andre herinde, der har... For i alle tilfælde ville det nok være en god idé med noget afslappende under køreturen, hvis der findes noget, katte kan tåle... Det ER jo en temmelig lang tur, han skal på. smile
avatar
Lylle My
Kat-Danmark´s Æresmedlem *
Kat-Danmark´s Æresmedlem *

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 1528
Medlem siden : 11/12/09
Geografisk sted : Aalborg

Vis brugerens profil http://ih-dugladeverden.co.cc/

Tilbage til toppen Go down

Re: At rejse med kat

Indlæg by Na´Zyia on Man 25 okt - 17:08Man kan nemt få beroligende medicin til katte,
Tal med din dyrlæge om det.... fortæl selvfølgelig at i skal have katten med i bil til Spanien.

___

¤´¨) hjerte1 Dk Na´Zyia - Opdræt af Norske Skovkatte siden 2004
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·` cat1
avatar
Na´Zyia
Moderator

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 4498
Medlem siden : 16/08/09
Geografisk sted : Aalborg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: At rejse med kat

Indlæg by xeniatre on Tirs 26 okt - 15:53

Jeg ville give ham noget afslappende medicin - men snak med dyrlægen først, så katten får det rigtige. Det har jeg ganske enkelt valgt at give min hund hver nytårsaften, da hun ellers går totalt i spåner, så snart fyrværkeriet starter. Nu ligger hun blot i sin hundekurv og er nærmest ligeglad.

xeniatre
Killing

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 7
Medlem siden : 04/10/10
Geografisk sted : danmark

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: At rejse med kat

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum