18 Katte mishandlet

Go down

18 Katte mishandlet  Empty 18 Katte mishandlet

Indlæg by Lizzie on Søn 11 jul - 17:40

Fra avisen Folketidende :

Det var på flere måder en usædvanlig dyreværnssag der forleden blev behandlet ved Retten i Nykøbing F. Sagen handlede om groft uansvarlig behandling af 18 langhåret perserkatte, men det særlige var at mishandlingen foregik på den tidligere H4-gård ved sandby, hvor børn ellers skulle lære at tage sig særlig godt af dyr.

Den var også usædvanligt på den måde, at den 45-årige kvinde der blev idømt en bøde på 5000kr for overtrædelsen af dyreværnsloven, tidligere havde præsteret at kvalificere sine perserkatte til verdensudstillinger.

Baggrunden for sagen var, at hun var flyttet ind hos den mand, der boede på den nedlagte H4-gård.
Han tilbød at passe kattene mens den 45-årige kvinde var sygemeldt efter en brystoperation i december 2008.

Flytede fra gården
Hun boede et par måneder i huset, mens manden passede kattene i stalden, hvor hun aldrig kom. Hun forklarede i retten, at hun følte sig indespærret. Forholdet endte en dag i februar 2009 med, at politiet blev tilkaldt, da kvinden og hendes datter blev spærret inde på gården af manden der havde blokeret udkørslen med med en container og traktor og ifølge den tiltalte forsøgte at køre ind i datteren med en minigraver, da de forsøgte at flygte.

Begge parter anmeldte gensidigt hinanden for vold til politiet, men disse sager er henlagt. Til gengæld blev der en dyreværnssag ud af det, da politiet så kattenes tilstand.
En dyrlæge blev tilkaldt og som vidne i retten kaldte han forholdene, forfærdelige, idet 18 katte var voldsomt misrøgtede og 3 måtte aflives på stedet, og 6 senere. De var sølet ind i afføring.
Kvinden blev dømt som ejer at kattene, fordi hun havde opholdt sig på gården. Men manden havde lovet at passe dem, blev hun ikke frataget retten til at have dyr.

___
Mange hilsner fra alle os
Lizzie
Lizzie
Hjælpeadmin

Frosset :
18 Katte mishandlet  Left_bar_bleue0 / 40 / 418 Katte mishandlet  Right_bar_bleue

Antal indlæg : 1312
Medlem siden : 24/08/09
Geografisk sted : Maribo ( Lolland )

Vis brugerens profil http://genjah.gominisite.dk/

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum