Kattemanual

Go down

Kattemanual

Indlæg by Na´Zyia on Søn 8 nov - 10:10

Gode råd til katte - skrevet af en klog kat! (lidt mere udførlig end de gode råd den får med hjememfra af dens mor)

INDLEDNING

Det kan ikke nægtes, at det giver os katte store fordele at bo hos et menneske, men husk på, at du også påtager dig et stort ansvar, når du adopterer et eller flere mennesker. Mennesket er en krævende race, der har behov for både daglig pasning og opmærksomhed.
Din frihed vil blive betydeligt indskrænket! Har du taget et menneske til dig, kræves det, at du kommer hjem hver dag. Er du væk i blot 2-3 dage, risikerer du at se sedler sat op i hele nabolaget med en pinlig tekst og et lidet flatterende billede af dig selv med morgenpels og krøllede knurrehår. Lige netop den slags, der afstedkommer ubehagelig mobning fra hele kvarterets katte.
Så overvej nøje om du er parat til at påtage dig et sådant ansvar, inden du beslutter dig for et liv med mennesker. Og husk; mennesker bliver meget gamle, så sandsynligheden for at du kommer til at tilbringe hele DIT liv med dit menneske er stor!


UNDERHOLDNING AF MENNESKE

Har du en kattebakke til din rådighed, er her en enestående mulighed for at underholde dit menneske. Når du tisser i bakken, tis da en klump i form af et land (evt. en kendt ø) og lad dit menneske gætte hvilket. Du kan efter nogle ugers øvelse tisse dit menneskes familiemedlemmer og/eller venner. Det anbefales at udfærdige disse portrætter i profil, da det letter genkendeligheden!


FÆLDNING

Bestræb dig på at lade al fældning foregå indendørs. Fleece er et særdeles egnet materiale at fælde på, da du blot behøver passere tæt forbi dit menneske, når denne er iført en eller flere beklædningsgenstande af dette materiale. Alle løse kattehår indenfor en radius af 25-40 cm fra stoffet vil straks blive overført til dit menneske - ingen børstning nødvendig i flere dage! En Anden god løsning er at tilkæmpe sig adgang til en fyldt vasketøjskurv, hoppe ned i den og rotere rundt et par gange. En extra gevinst ved denne metode er, at da langt de fleste kattehår overlever turen i vaskemaskinen vil du samtidig få exponeret din existens overfor alle i dit menneskes omgangskreds.


EKSTRA MAD

Alle chancer for lidt ekstra spiseligt skal og bør udnyttes. Når som helst dit menneske opholder sig i køkkenet, vil der være store muligheder for at opnå en ekstra fodring. Placer dig i dit menneskes blinde vinkel (lige bag den ene ankel), når han eller hun er optaget ved køkkenbordet. I det sekund dit menneske bevæger én eller begge fødder, springer du tilbage, idet du udstøder et hjerteskærende hyl. Dit menneske vil automnatisk være af den opfattelse, at han/hun er kommet til at træde på dig eller sparke til dig. Når dit menneske forskrækket vender sig om, skal du se op på ham/hende med et forpint og nervøst udstryk i ansigtet (øv dig evt. foran et spejl). Og da I befinder jer i køkkenet, vil menneskets dårlige samvittighed ofte resultere i en trøstning af spiselig karakter!


GRÆSOPKASTNING

Har du adgang til have med græs eller egnede indendørs planter, sørg da for at der er hurtig tilgang til et egnet opkastningssted, inden du indtager disse grønne vækster. Sarte møbelstoffer, ægte tæpper eller kokosmåtter er gode emner. Vælger du et møbel, så sigt efter den del, der har IKKE-aftageligt stof. Idet du kaster op, bak 2 skridt tilbage, således at græsopkastingen dækker så stort et areal som muligt. Ægte tæpper giver en god camouflagevirkning, og vil ofte først blive opdaget, når der trædes i det opkastede græs.


AT HINDRE MENNESKER I AT SPILDE VÆRDIFULD TID

Det er én af kattens fornemmeste opgaver at forhindre sit menneske i at spilde sin tid med unyttig tidsfordriv. Til denne katagori hører bl.a. tv-sening, læsning, rengøring og havearbejde - med andre ord; al menneskelig aktivitet, der ikke indeholder nogen underholdningsværdi af betydning for katte! Mange metoder kan benyttes til dette formål - brug din fantasi. Enkelte særdeles effektive teknikker skal dog nævnes her.
Tv-sening: Sørg for hele tiden at placere dig mellem tv og dit menneskes øjne i en passende højde, på sofabord eller lignende. Du kan evt. også lægge dig PÅ tv'et og lade hale og poter hænge ned foran skærmen. Denne metode er mest virkningsfuld på små tv-skærme, hvor du kan dække en større procentdel af fladen end på fx. en 28" skærm. Kan med fordel også benyttes på computerskærme.
Rengøring: Læg dig på lur efter støvsugeren og kast dig over mundstykket, idet det passerer forbi. Du kan evt. lade som om, du vil angribe støvsugeren, men "komme til" at fange dit menneskes fod i stedet.
Havearbejde: Hop gentagne gange ned i papirsækken med haveaffald, angrib lugeskeen - gerne mens den benyttes - og grav straks nysåede frø, planter og blomster op af jorden.


LUKKEDE DØRE

Lukkede døre, der adskiller dig fra dit menneske, kan under ingen omstændigheder accepteres. Du har til enhver tid krav på at vide, hvad dit menneske foretager sig. Skulle situationen opstå, hvor du - ved en fejltagelse - er blevet placeret på den 'forkerte' side af en dør, må du gøre dit menneske højlydt opmærksom på dette, så han/hun straks kan udbedre skaden. Høje miaw og banken med forpoterne på døren burde være tilstrækkeligt. Overhøres dette, må du ty til skrappere midler; sig som om du skal til at kaste op. Den lyd høres af mennesker på op til 20 meters afstand (OG gennem luykkede døre) og vil altid resultere i menneskets øjeblikkelige tilstedeværelse!


SOVETIDER

Det er vigtigt for os katte at passe vores sovetider! Bestræb dig på at få sovet mest muligt, mens dit menneske er vågen, således at du kan være frisk og veludhvilet om natten, hvor du skal holde dit menneske vågen.
Du kan fx. benytte dig af den klassiske "kattens leg med storetåen" og angribe alt, hvad der rører sig under dynen. Du kan også genskabe højdepunkter fra sidste års Grand National Steeple Chase ved gentagne gange at galoppere hen over dynen. Et par vrinsk-lydende miaw, vil give dit menneskes oplevelse af denne aktivitet en helt særlig dimension!


GÆSTER

Dit menneskes gæster har krav på en helt speciel bahandling. Gæster, der enten ikke kan lide os eller er allergiske overfor os, skal du springe op på skødet af i det øjeblik de sætter sig. Larmende børn, der løber efter dig og/eller trækker dig i halen, er det din pligt at afstraffe og til dette formål, kan det være nødvendigt at tage både kløer og tænder i brug. Vær dog forberedt på, at dette kan afstedkomme en ny form for larm af en endnu mere generende karakter og et langt højere decibelniveau.
Gæster, der prøver at komme i kontakt med dig ved at kalde i en indsmigrende tone, skal ignoreres. Prøver de at nærme sig, bakker du et par meter tilbage, men dog aldrig længere væk, end at de føler sig opmuntret til at gøre et nyt forsøg. Denne leg kan med lidt øvelse holdes igang hele aftenen!


DÅRLIGT VEJR

Selvom det unægteligt tager noget af fornøjelsen ved div. udendørsaktiviteter, kan det være nødvendigt at bevæge sig udendørs selv i dårligt vejr. Regnvejr og våd jord afsætter et ubehageligt lag af skidt og mudder under trædepuderne, som dog ganske nemt kan tørres af på velvalgte indendørs steder. Find et lyst tæppe, dynebetræk eller møbel og gå hen over det nogle gange. Når dine poteaftryk er næsten usynlige, er dine poter ved at være rene, og du er klar til at gå ud igen.


MENNESKE-OPDRAGELSE

Det kan sommetider være nødvendigt at disciplinere selv det mest velopdragne menneske. Husk dog at du ALDRIG må slå et menneske. Højst markere med en blød pote på menneskets hånd eller arm. Men prøv først at gøre dit menneske forståeligt, hvad det har gjort galt. Og frem for alt; vær tålmodig! Et menneskes intellekt er forholdsvis begrænset og det kan have svært ved at forstå for dine ønsker og behov.

Mennesket har - selv efter de godt 5.000 år, der er gået siden vi begyndte at domesticere denne art - bevaret en del af deres primitive instinkter, og det tager tid at tilpasse et menneske helt.


MENNESKE/DØR-TRÆNING

Én af de første ting, du bør lære dit menneske er at åbne hoved-, have- og bagdøre for dig. Dette gøres ved at du stiller dig foran én af disse døre og udstøder nogle utålmodige og høje miaw, samtidig med at du foretager nogle trippende bevægelser med bagpoterne, der tydeligt signalerer "akut tissetrang". Så snart dit menneske har rejst sig og åbnet døren, går du ind igen. Du kan evt. - for god ordens skyld - blive stående i den åbne dør og lade som om du overvejer situationen nogle sekunder, inden du vender om og går ind igen. Gentag denne procedure adkillige gang hver dag; det vil holde dit menneske i god døråbningsform!


INSPEKTION AF BOLIGEN

Et hus rummer som regel uanede muligheder for egnede sovepladser og enhver mulighed - uanset hvor teoretisk - bør undersøges og afprøves. Åbne papkasser, garderobeskabe og undertøjsskuffer er oplagte lokaliteter, men emner som udtrådte sutsko (str. 45 eller derover), åbne sportstasker eller grydeskabe må ikke overses.

Boligen skal desuden undersøges for mulige legeartikler. En hullet uldsok kan repræsentere flere timers underholdning, hvis man først får fat i en løs garnende ved hullet og får trevlet et par km op!

___

¤´¨) hjerte1 Dk Na´Zyia - Opdræt af Norske Skovkatte siden 2004
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·` cat1
avatar
Na´Zyia
Moderator

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 4498
Medlem siden : 16/08/09
Geografisk sted : Aalborg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Kattemanual

Indlæg by Denise on Søn 8 nov - 13:01

Ja, det var sandelig en klog kat :hehe:
avatar
Denise
Udstillingskat
Udstillingskat

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 185
Medlem siden : 31/10/09
Geografisk sted : Brøndby

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Kattemanual

Indlæg by Na´Zyia on Søn 8 nov - 13:03

Denise skrev:Ja, det var sandelig en klog kat :hehe:

Ja det må man sige :thihi:

___

¤´¨) hjerte1 Dk Na´Zyia - Opdræt af Norske Skovkatte siden 2004
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·` cat1
avatar
Na´Zyia
Moderator

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 4498
Medlem siden : 16/08/09
Geografisk sted : Aalborg

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Kattemanual

Indlæg by Missis F on Søn 8 nov - 13:12

:hehe:
avatar
Missis F
Kat-Danmark´s Æresmedlem *
Kat-Danmark´s Æresmedlem *

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 1127
Medlem siden : 02/09/09
Geografisk sted : København

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Kattemanual

Indlæg by lala1979 on Søn 8 nov - 22:54

top Kloge ord'
avatar
lala1979
Kat-Danmark´s Æresmedlem *
Kat-Danmark´s Æresmedlem *

Frosset :
0 / 40 / 4

Antal indlæg : 1034
Medlem siden : 11/08/09
Geografisk sted : Danmark Randers

Vis brugerens profil http://www.bricksite.com/Lhnminekatte?id=269749

Tilbage til toppen Go down

Re: Kattemanual

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum